Digital karta över gruvan.

Metallfacket i Laisvall ger 5 000 kr!

30-10-2001
Vid sitt sista medlemsmöte beslöt den lokala avdelningen av Metall i Laisvall, avdelning 610, att ge ett personligt stipendium till min fotodokumentation.
Beslutet om att ge 5 000 kr från den sista medlemskassan var enhälligt när c a 20 medlemmar samlades för möte. Det var samma kväll som Astor Andersson sköt den sista salvan.
Ett varmt tack! Jag blev jätteglad! Inte minst eftersom det var ett initiativ från fackklubbens medlemmar. Dessa pengar kommer att öronmärkas för något speciellt i samband med utställningen.

Hälsningar! Maria

  

50 000 kr till dokumentationen av Laisvall

"Näringslivsnämnden har idag beslutat att tillstyrka bygdemedel med 50 000 kronor till ditt projekt, men som upplysning är det ju Länsstyrelsen som beviljar medlen."
Så stod det i ett mejl som damp ned idag, fredag 19 oktober, från Arjeplog kommun.
Tack!
Jätteroligt!
Och genast vill jag tacka de som stött och agerat för att ärendet om laisvalldokumentationen skulle upp på bordet igen hos näringslivsnämnden (det blev ju avslag i början av augusti som den minnesgode läsasen kanske minns).
För er som undrar hur jag ska rulla runt i pengar eller inte och sticka iväg på tre veckors solsemester till Maldiverna, så kan jag meddela att det blir icke...
Fakturahögen har växt sedan i somras. Det är bara till att betala av så att jag kommer på halvgrön kvist. (Behövs snabbt ca 30 000 kr till.)
Dessutom, vilket det stod i raderna ovan, det är faktiskt länsstyrelsen som beslutar. Det är de som förfogar över fonden för bygdemedel som vattenregelringsföretagen avsatt för de norra länen. Så det är ett steg till att gå och vänta in.
Ni visste väl att min far, Max Söderberg, arbetat med regleringsfrågor i kommunen i trettio år?
Se där.
Det kanske finns någon mening med det.
Nu firar jag i helgen med att visa bilder på de energistarka elarbetarna i Laisvall.
Och så vill jag tacka dem för ljussättningen senast!

Maria Söderberg 18.10.2001

 
 
Tillbaka till första sidan.