Workshop: Min berättelse om Laisvall
 

Den 2-3 augusti 2007 blir det samling kring Laisvalls historia. Syftet är att samla in berättelser inför utställningen på Silvermuseet 2008. Inte minst behövs det hjälp med att fastställa årtal och personer i ett stort material av fotografier.

Är du intresserad av att delta?
Skriv en rad till mig, så kommer du med på deltagarlistan.
Idén kom när jag satt och lyssnade på Hans-Erik Afvanders berättelse om hur han kom till Laisvall 1942. Dessutom hade han och hustrun Laila en stor mängd intressanta fotografier. Hans-Erik och Laila bor numera i Piteå.
Förtäring kan intas på Fjällcampen. Vi startar torsdag kl. 10.00. (Lokal meddelas senare, beroende på antalet deltagare). Flera personer kommer att banda intervjuer med medverkande, men det är ett gott stöd för minnet om varje deltagare har förberett sig.
Föredrag i anslutning till minnesdagarna: 2/8 kl. 15.00 Ewa Bergdahl, Riksantikvarieämbetet: Samtidens industriarv. 3/8 kl. 15.00 Kjersti Bosdotter, IF Metall: “Kulturen får inte bara vara en tröst. Den är ett viktigt politiskt vapen.” (Lokal: Peljevägen 12).
Fredagkväll arrangerar vi en gemensam middag.

Väl mött! Maria Söderberg

Adress:
Götaforsvägen 37, 122 66 Enskede
Den 21 juni - 15 augusti i arbetslokalen: Peljevägen 12 A, 930 93 Laisvall
info@mariafoto.se

Foto här nedan från Hans-Erik Afvanders arkiv:
Tvåfamiljshus med Nadokberget till vänster i bakgrunden och Peljevägen till höger. Kungabesök och ishockeylag (här ska vi ta reda på alla namn, tänkte jag!).
 
 
Tillbaka till första sidan.