Bildsvep den 22 september
 

 

Åke Lindgren, som arbetar som mekaniker, slog till och köpte två tavlor med foto av det som Marino Lindblom tecknade på två skåpdörrar när han arbetade vid den s k rörbänken under jord.
Ingela Bergman vid Silvermuseet utrryckte även sin stora beundran över det okända konstnärskapet när hon några dagar senare såg tavlorna. "De ska definitivt vara med när utställningen om Laisvall visas på museet senare". Tavlorna föreställer två hockeylag, måste bara ses...
Laisvallbon Sven Dahlberg, mekaniker, med sonen Joel ett år, vimlade på bildvisningen. Sven var där med sin Lillemor Lindblom och ytterligare ett barn. Och Lillemor, just det, är dotter till Marino - se ovan.

 

Närmare trehundra kom till Markan och rökrummet som plötsligt blev ett galleri.
Lars Lestander, som arbetat 26 år i gruvan, och idag är ansvarig för de fasta pumpstationerna, tittade på bilder tillsammans med Markus Westin. Markus har abetat sju år som elektriker.
Gunnar Rådberg, tidigare gruvchef i Laisvall och hans Katarina och sonen Arvid kom sent på eftermiddagen och bläddrade nyfiket bland bilderna.
Chefen för de svenska gruvorna inom Boliden Mineral, Bo Johan Nilsson, vann en piltavla på frågesporten som denna hemsida arrangerade.
Stig-Erik Nyström får ett särskilt tack för att han spikade upp tavlorna så smidigt och snabbt före visningen.

 

Föräldrarna Norén var glada av att hitta bilder på sonen Andreas när han skrotar från höghöjdsbrygga.

  
 

Visning och buffé Markan 22 september
- laisvall.net har frågesport

 

Laisvallgruvan stänger den 1 november. Som en del av avslutningen arrangerar Boliden Mineral och Metall i Laisvall en gemensam dag - den 22 september - för nuvarande och tidigare anställda med deras familjer.
Dessutom inbjuds alla boende i Laisvall med närliggande byar. De som önskar ges tillfälle att se gruvan en sista gång.
Besökarna bjuds på buffé i markenteriet mellan kl. 11.00-15.00.
På kvällen arrangeras även en stor middag med dans på Medborgahuset i Arjeplog med över 300 gäster.

Mina bilder från Laisvall och gruvan kommer att visas på Markan under denna lördag. Det blir en blandning av fotografier från utställningen 1993 och glimtar från det pågående arbetet. Bilder kommer även att vara till försäljning.

Flygbild över Laisvall, gruvområdet och sjön Laisan från 1993 i storlek 50 x 70 cm kan beställas.
Pris 300 kr (inkl. moms) i omonterat skick. Levereras i papprulle. 600 kr med svart metallram och monterad på s k kapaplatta 5 mm. Ej med glas.
Frakt ingår.

Denna hemsida - laisvall.net - kommer att ha en frågesport. Vinsten är ett fotografi från Laisvall, värde 500 kr.
Tröstpriser till tio andra blir en chokladask.

Nedräkningen har börjat, det blir en spännande lördag i Laisvall och på Medborgarhuset i Arjeplog.

Maria Söderberg
21/9 2001

 
 
Tillbaka till första sidan.